Schoolschaak (algemeen) Leonardoscholen

 

Kalender Verslagen
Kralingen Hillesluis Webwinkel Wie zijn wij?

 

Schaakopleidingen

Schaakopleidingen wil zo veel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van kinderen & scholen om zich binnen het schaken zo goed mogelijk te ontwikkelen.
Daarom werken we met ervaren, gediplomeerde docenten die de kinderen zo goed mogelijk kunnen begeleiden.
Aangezien er vrijwel altijd minder schaaktrainers beschikbaar zijn dan gewenst, zal het soms voorkomen dat niet precies aan de wensen qua data/tijd voldaan kan worden, we zullen dan altijd in overleg zoeken naar de best mogelijke oplossing.

                                                            

Er wordt niet alleen les gegeven op scholen, maar ook geinvesteerd in de opleiding van nieuwe trainers, in de begeleiding van kinderen op toernooien en in de organisatie van toernooien en activiteiten voor kinderen.

Schaakopleidingen wordt georganiseerd door Poulien Knipscheer, daarnaast zijn er heel wat trainers (o.a. Dolf Meijer, Frank Thoma, Kees van der Knijff, Reint van der Knijff, Tom Bottema) en vrijwilligers op projectbasis betrokken bij de activiteiten van 'Schaakopleidingen'

                                                                       

Buiten de functies die ik binnen het schaken heb gehad, ben ik Pedagoog en leerkracht Basisonderwijs. Ik heb een aantal jaren voor de klas gestaan en enige ervaring opgedaan met Remedial Teaching binnen het basisonderwijs.

Binnen het schaken ben ik ooit (op 14-jarige leeftijd) begonnen met lesgeven bij Het Houten Paard in Oostvoorne. Daarna ben ik jarenlang actief geweest in de jeugdcommissie van S.O.'81 in Rotterdam, De Pionnetjes in Schiedam en inmiddels zijn we in Kralingen gestart met JSV Kralingen.

Naast activiteiten op de vereniging heb ik me ook altijd ingezet voor activiteiten op regionaal niveau; zo heb ik een aantal jaren deel uitgemaakt van de jeugdcommissie van de Rotterdamse Schaakbond, om vervolgens toe te treden tot de jeugdcommissie van de Haagse Schaakbond, waar ik ook enkele jaren jeugdleider ben geweest. Tenslotte ben ik een aantal jaren talentenco÷rdinator geweest van Servicepunt West (ongeveer Zuid-Holland)

Ook heb ik redelijk wat ervaring met lessen op allerlei basisscholen.

Schaakopleidingen is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 24406007

Voor meer informatie, een offerte of vraag; neem contact op met: Poulien Knipscheer, poulien@schaakopleidingen.nl